COVID-vaccinatie in zwangerschap (PREGCOVAC-19)

Uit onderzoek onder 35,000 zwangere vrouwen die gevaccineerd zijn met het Pfizer- of Modernavaccin tegen COVID-19 blijkt geen verhoogd signaal ten aanzien van bijwerkingen bij zwangere vrouwen of haar kind.

Veel meer onderzoek is nodig om te kijken hoezeer een covid-19 vaccinatie de zwangere vrouw en haar (ongeboren) kind beschermt en wat het beste moment is om een vaccinatie te geven.

Daarom doen wij vanuit Amsterdam UMC onderzoek naar het effect van het coronavaccin bij zwangere vrouwen. Het onderzoek heet PREGCOVAC-19.

We zoeken met spoed 250 vrouwen die binnenkort gevaccineerd worden tijdens de zwangerschap en bij wie we voor en na vaccinatie(s) buisjes bloed mogen afnemen. En we vragen of zij bereid zijn na de bevalling een buisje bloed en een buisje navelstrengbloed af te staan. Dit om te onderzoeken hoeveel antistoffen zwangere vrouwen en hun kinderen krijgen na covid-19-vaccinatie.

 

Bloed geven voor onderzoek PREGCOVAC-19

Ben jij iemand die binnenkort gevaccineerd wordt tegen covid-19 tijdens de zwangerschap? Dan kun jij aan dit onderzoek meedoen. Het maakt niet uit of je eerder positief bent getest of ziek bent geweest van het coronavirus of niet. We kunnen het bloed bij jou thuis afnemen, zodat je niet hoeft te reizen

 

We komen graag met je in contact. Stuur een email naar CovidZwanger@amsterdamumc.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. De onderzoekers van Amsterdam UMC nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Voor meer informatie:

Hoe kan jij helpen?

Zonder jouw hulp kunnen we niet verder met dit onderzoek. Je kunt op verschillende manieren helpen:

  1. Stuur een email naar CovidZwanger@amsterdamumc.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. De onderzoekers nemen zo snel mogelijk contact op of meld je hieronder aan!
  2. Deel dit bericht met jouw netwerk en vraag hen om dit ook te doen. Gebruik daarbij #zwangercoronavaccin.

Sharing is caring!

Deel deze website met jouw netwerk, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken om 100 zwangere vrouwen te vinden nog voor ze gevaccineerd worden en die bereid zijn bloed te geven. Gebruik de hashtags #zwangercoronavaccin. 

Kom in actie en geef je op

Ben je op zoek naar inspiratie en wil je op de hoogte blijven van andere acties. Check onze instagram stories.

Meld je hier aan:

Wat is uw naam?(Required)
Wat is uw adres?(Required)
Een onderzoeker van het Amsterdam UMC mag mij bellen om meer informatie te geven over de deelname van het boven beschreven onderzoek. Ik mag alsnog beslissen niet mee te doen.(Required)